جزییات پایان نامه و دانلود متن کامل در سایت elmyar.net
www.jahandoc.com
دانلود متن کامل پایان نامه - همه رشته ها -
عنوان کامل پایان نامه :
شناسایی و اولویت بندی عوامل موثر بر بهره وری نیروی انسانی
قسمتی از متن پایان نامه :
اهمّیت و ضرورت اجرای تحقیق
به نظر تافلر عصری که در آن به سر میبریم دوران سلطه دانایی است (مقدس، 1386،ص29) در سطح کشورها، تحولات کنونی جهان و تجارب پیشین توسعه، نوآوری و بهرهوری را بعنوان مناسبترین محمل پیشبرد توسعه در قرن جدید تثبیت نموده است. به عبارت دیگر، رفته رفته بر سر این موضوع که ورود و یا ماندن در فهرست جهانی کشورهای تولید و عرضه کننده اندیشه، کالا و خدمات، با توجه به دو اصل پیشگفته، تحقق مییابد، اتفاق نظر همگانی پدید آمده است. در این بین بهرهوری معیاری شناخته شده برای ارزیابی توان رقابتپذیری تولیدات یک نظام بشمار میرود. همچنین به منظور برقراری توازن بین تلاشهای اقتصادی – اجتماعی و استانداردهای زیست محیطی، یک رویکرد جامع و پویا ارایه میدهد(پروکوپنکو، 2003، ص 92) بسیاری از کشورها توانستهاند بخشی از رشد اقتصادی خود را از این طریق تامین نمایند، و بجای افزایش در مصرف نهادهها و سرمایهگذاریهای جدید، به استفاده بهینه از ظرفیتهای موجود همت گماشتهاند. امروزه کشورها برای رشد و توسعه از رویکردی ترکیبی سود میبرند. بدین معنی که ضمن ایجاد ظرفیتهای جدید، از ظرفیتهای موجود نیز بطور بهینه استفاده میکنند. برای نمونه، طی یک دوره ده ساله 60 درصد رشد اقتصادی ژاپن از افزایش بهرهوری و 40 درصد از محل ایجاد ظرفیتهای جدید صورت گرفت. آمریکا و مالزی نیز هر یک به ترتیب 50 درصد و 5/42 درصد از رشد اقتصادی خود را از طریق بهبود بهرهوری بدست آوردهاند. در سطح بنگاهها نیز بلوغ اقتصاد جهانی شرکتها را برآن داشته تا تلاشهای دامنهداری را برای بقای خود انجام دهند. بلوغ اقتصادی از بعد تغییرات ساختاری در محیط بیرونی دو مساله اساسی را پیشروی بنگاهها نهاده است. نخست یافتن زمینهها و خطوط جدیدی از تجارت و دوم افزایش رقابت بین شرکتها در مشاغل موجود. در چنین محیطی شکاف بین مشاغل موفق و ناموفق بیشتر و بیشتر میشود. در بسیاری از بازارها مشاغل بحرانزده و حاشیهای ناگزیر از ترک بازار و یا خارج شدن از دایره فعالیت معینی میشوند. اینکه آیا یک بنگاه اقتصادی از منابع موجود بطور بهینه استفاده میکند یا نه، از این جهت دارای اهمیت است که درجه سلامت و قدرت منطق رفتار اقتصادی بنگاه با این مولفه مورد سنجش قرار میگیرد (شیمیزو، 2004،ص 95).
بهره وری، استفاده موثر و کارآمد از ورودیها یا منابع برای تولید یا ارائه خروجیها است. ورودیها یا نهاده ها، منابعی (نظیر انرژی، مواد اولیه، سرمایه و نیروی کار) هستند که برای خلق خروجی یا ستانده (که عبارت است از کالاهای تولید شده یا خدمات ارائه شده) توسط یک واحد اقتصادی استفاده می شود . بهره وری برای هر کشور و سازمانی، ضروری بوده و اساس رشد اقتصادی است. طبق برنامه چهارم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور نیز می بایست 5/2 درصد از رشد 8 درصدی اقتصاد ، از محل ارتقای بهره وری تحقق یابد (همان،ص104).
نوسانات بهرهوری در سطح کلان تابعی از تغییرات آن در سطوح خرد میباشد. به عبارتی هر اندازه که چرخه بهبود بهرهوری در بخشها و زیربخشهای اقتصادی نهادینه شده باشد، امید به رشد یکپارچه نظام اقتصادی افزونتر میشود. بهبود بهره وری مقدور نیست، مگر با شناخت و تحلیل آن. اندازه گیری بهره وری به ما کمک می کند تا عوامل موثر در بهبود بهره وری را شناسایی کرده و دریابیم که فرصتهای افزایش بهره وری را در کجا جستجو کنیم. اهمیت اندازه گیری بهره وری به حدی است که براساس تجربیات به دست آمده در کشورهای صنعتی گفتــــه می شود «می توان صرفاً با برقراری و اجرای یک سیستم اندازه گیری بهره وری و حتی بدون هیچ گونه تغییری در سازمان یا سرمایه گذاری، گاهی 5 تا 10% بهره وری را افزایش داد». نوسانات بهرهوری در سطح کلان تابعی از تغییرات آن در سطوح خرد میباشد. هر اندازه که چرخه بهبود بهرهوری در بخشها و زیربخشهای اقتصادی نهادینه شده باشد، امید به رشد یکپارچه نظام اقتصادی افزونتر میگردد. اگر هدف ما بهبود بهرهوری است پیش از آن باید عوامل موثر بر بهرهوری را شناسایی کنیم. پس گام نخست در چرخه بهبود بهرهوری، شناسایی عوامل موثر بر بهره وری و پس از آن برنامهریزی، اجرا و اصلاح قرار دارد. در حقیقت سنجش این عوامل، شواهدی از نحوه ترکیب عوامل، میزان منابعی که بی هیچ تاثیری در تولید از دسترس خارج میشوند و البته مصرف بهینه برخی از منابع و کارآمدی و اثربخشی مدیریت ارایه میدهد، که نهایتا مبنای برنامهریزی برای افزایش بهرهوری قرار میگیرد(محبوبی، 1382، ص45).
سوالات یا اهداف این پایان نامه :
8 سؤال تحقیق
سوال اصلی این تحقیق عبارت است از :” عوامل تاثیرگذار بر بهره وری کارشناسان فنی دهیاریها کدامند و میزان تاثیر هر کدام چقدر است؟”
10 اهداف تحقیق
1-10-1 هدف اصلی
تحقیق حاضر شناسایی عوامل موثر بر بهره وری کارشناسان فنی دهیاریهای استان گیلان می باشد.
1-10-2 هدف فرعی
اولویت بندی عوامل شناسایی شده و ارائه مدل