جزییات پایان نامه و دانلود متن کامل در سایت elmyar.net
www.jahandoc.com
دانلود متن کامل پایان نامه - همه رشته ها -
عنوان کامل پایان نامه :
شناسایی و اولویت بندی عوامل موثر بر بهره وری نیروی انسانی
قسمتی از متن پایان نامه :
عوامل ساختاری
تغییرات ساختاری جامعه در بهرهوری ملی و بهرهوری سازمانی، به طور مستقل از مدیریت سازمان، تأثیر میگذارند. در بلندمدت این تأثیرگذاری دوطرفه است همان طور که تغییرات ساختاری در بهرهوری اثر میگذارد، تغییرات بهرهوری موجب تعدیل ساختار میگردد این تغییرات تنها نتیجه توسعه اقتصادی و اجتماعی نیستند، بلکه موجب آن نیز میباشند. درک این تغییرات به بهبود سیاست دولت، برنامهریزی عینیتر و هدف دار افزایش بهرهوری در بنگاه و توسعه زیربنائی اقتصادی و تغییرات اجتماعی و جمعیتی از عوامل مهم تغییر ساختارند.
– تغییرات اقتصادی: مهمترین تغییرات اقتصادی در الگوی اشتغال، ترکیب سرمایه و تکنولوژی، اندازه بنگاه و رقابت اتفاق میافتد. تحرک اقتصادی (رشد اقتصادی، قدرت و ثبات پولی، درآمدسرانه، تولید صنعتی)، کارآیی صنعتی (تولید صنعتی، هزینه شاتغال، بازده صنعتی، انگیزههای اشتغال، بازگشت سرمایه حضور فعال در بازار خارجی)، تحرک مالی حضور در بازار رقابت، منابع انسانی، قوانین و مقررات مالی ومالیاتی و پولی و ارزی، منابع و زیربناهای اقتصادی (تسهیلات حمل و نقل و ارتباطات). توجه به صادرات خارجی توجه به نوآوری و اختراعات، ثبات سیاسی و اقصتادی و میزانی که استراتژیهای تبلوری از روحیه اجتماعی باشند در رقابت صنعتی و افزایش بهرهوری مؤثرند (خاکی، 1386، ص 48).
– تغییرات اجتماعی و جمعیتی: ارزشهای اجتماعی و فرهنگی تغییر میکند و سنتها به تدریج دگرگون میشود. این دگرگونیهای اعتقادی و سنتها در تحولات اجتماعی و اقتصادی و ساختار آنها اثر میگذارد کشورها به موازات جهتگیری توسعه که امری ضروری و اجباری مینماید که همگی این تغییرات و اصلاحات نمیتوانند از دیدگاه کارآفرینان و تأثیر آنها بر بهرهوری نادیده گرفته میشوند (خاکی، 1386، ص 49).
ª منابع طبیعی
مهمترین منابع طبیعی نیروی انسانی، زمین، سوخت و مواد خام است توانائی ملتها در ایجاد بسیج و مصرف این منابع تأثیر انکارناپذیری در بهبود بهرهوری آنان دارد.
– نیروی انسانی: انسانها با ارزشترین منابع طبیعی جامعه هستند چندین کشور پیشرفته نظیر ژاپن، سوئیس و هلند که فاقد زمین کافی، مواد سو ختی و مواد معدنی هستند که به خوبی، دریافتهاند که تنها مهمترین منابع طبیعی توسعه و رشد آنان انسانها و مهارت آموزش، طرز تفکر و انگیزههای آنان است و سرمایهگذاری در این عوامل سبب بهبود کیفیت مدیریت و نیروی انسانی میشود این کشورها توجه زیادی به تعلیم و تربیت و آموزش عملی نیروی انسانی میشود این کشورها توجه زیادی به تعلیم و تربیت و آموزش عملی نیروی انسانی میشود این کشورها توجه زیادی به تعلیم و تربیت و آموزش عملی نیروی انسانی خود میکنند. کشورهای با درآمد سرانه بالاتر معمولاً آموزش بهتر و بیشتری و تفریح و گذران اوقات فراغت، به علت کاستن از بیماریها و نیز جلوگیری از عدم حضور در محل کار، موجب صرفهجویی زیادی برای بنگاهها شده و در ضمن بر کیفیت نیروی انسانی و سلامت آنان افزوده و به افزایش بهرهوری و تداوم آن کمک کرده است(خاکی، 1386، ص 49).
– زمین: زمین به مدیریت صحیح، احیا و سیاستهای ملی نیاز دارد و گسترش صنایع و افزایش جمعیت و استفاده بیش از حد، عوامل تخریب زمین میباشند فشار برای افزایش بهرهوری کارگ شاغل در زمین و یا هر هکتار زمین به نابودی خاک کمک میکند(خاکی، 1386، ص 49).
– سوخت : انرژی منبع با اهمیت دیگری است که باید بدان توجه خاص کرد. افزایش بهای نفت در دهه 70 کاهش بهرهوری در سطح جهانی به همراه داشت و با وجود سرمایهگذاریهای هنگفت بهرهوری افزایش نیافت تقاضا برای نفت، صرف نظر از جنبه سیاسی آن، تابع قیمت و سوخت جایگزین است به علاوه عرضه نفت بر ترکیب سرمایه و نیروی کار در اقتصادی کشورها تأثیر دارد و افزایش و کاهش عرضه آن نه تنها بر بهرهوری بلکه بر محیط زیست تأثیر دارد(خاکی، 1386، ص 501).
– مواد خام: مواد خام نیز از عوامل اصلی بهرهوری در صنایع هستند. بهای مواد، همانند قیمت نفت برای سایر کشورها، همیشه با نوسانات نسبتاً شدید همراه است. از آنجا که با ارزشترین و در دسترسترین مواد معدنی عمدتاً استخراج شدهاند بهرهبرداری از معادن موجود که از کیفیت چندان مطلوبی برخوردار نیستند و در عمق بیشتری از زمین قرار دارند مستلزم سرمایهگذاری و در اختیار گرفتن نیروی انسانی متخصص است که بر هزینه تولید و در نتیجه کاهش بهرهوری شتاب میدهد.
سوالات یا اهداف این پایان نامه :
8 سؤال تحقیق
سوال اصلی این تحقیق عبارت است از :” عوامل تاثیرگذار بر بهره وری کارشناسان فنی دهیاریها کدامند و میزان تاثیر هر کدام چقدر است؟”
10 اهداف تحقیق
1-10-1 هدف اصلی
تحقیق حاضر شناسایی عوامل موثر بر بهره وری کارشناسان فنی دهیاریهای استان گیلان می باشد.
1-10-2 هدف فرعی
اولویت بندی عوامل شناسایی شده و ارائه مدل